Drømmehuset

Bygge hus på Drømmetomten

Store valg

Helt fra starten av i forholdet vårt har vi måtte tatt store valg angående bosted og fremtid. Jeg hadde noen år tidligere flyttet fra Oslo med barna til Indre Østfold. For å komme ut av storbyen til et roligere sted. Planen min var å bli boende i mitt rekkehus, så kom Oddgeir inn i bilde?

Bygge hus på drømmetomten

Det begynte med at Oddgeir fant drømmetomta si. Den har en fantastisk beliggenhet sør i Østfold, med utsikt over vannet. På tomten står en gammel hytte, og på siden av den er det plass til å bygge et nytt hus.

Å bygge sitt eget hus har alltid vært drømmen til Oddgeir. Så når han nå endelig etter flere års søk fant en perfekt tomt ville han selvfølgelig ha den. Oddgeir var med en ellevill budrunde. Og han vant!

Bare måneder før jeg kjøpte mitt hus

Fra rekkehus til hus

Vi hadde bare vært sammen i 3-4 måneder, og det var ikke aktuelt for meg å ta med meg barna og flytte til ett tettsted 1 time unna.
Vi diskuterte oss frem til hvordan vi ønsket vår felles framtid til å se ut.
Og ble enige om at den kortsiktige planen var at jeg kjøpte et hus vi kunne flytte sammen i. Oddgeir, som er fra Sarpsborg, har aldri sett for seg å bo i Indre Østfold. Men det blir ikke alltid som man tenkt seg, så nå bor han i verdens navle ?.
Noen måneder senere kjøpte jeg Det gamle huset i bakken.

Men tanken var aldri å selge det. Der skulle vi bo og pusse opp frem til vi var ferdig med vår langsiktige plan.

Bygge hus på Drømmetomten

Vår langsiktige plan er nemlig å bygge et hus sammen på Drømmetomten. Siden barna har venner og skole her i byen vår så er innflytting tenkt å bli om 6 år, når 9-åringen er ferdig på ungdomsskolen. Frem til den tid er det Indre Østfold som gjelder.

En liten endring i planen

Men familien vokste og vi trengte mer plass. Løsningen ble da å selge Det gamle huset i bakken, og kjøpe Huset av Furu for å pusse opp.

Nå gjenstår “bare” å bli ferdig med Huset av Furu, og finne ut hvordan Drømmehuset skal se ut. Og selvfølgelig bygge Drømmehuset.
Et annet “bare” er å få spart nok penger til å gjennomføre hele prosjektet. Det er noe jeg kommer til å skrive om her fremover.
Og som med alt annet her i livet så går det nok ikke som planlagt.
Dette kan bli spennende! Følg med videre 🙂


Leave a Reply