Det gamle huset i bakken,  Økonomi

Se mulighetene i hver enkelt time

Se mulighetene i hver enkelt time

Har du lyst å få mer tid til hobbyer, trening, oppussing eller noe annet du går å drømmer om? Føles det som dagene bare løper av gårde uten at det skjer stort annet enn å jobbe, lage mat, rydde, vaske, kjøre barn på aktiviteter og så samme runde neste dag?
Har du tenkt på å se mulighetene i hver enkelt time? En time her og en time der kan fort bli til noe stort!

Nettstudent og alenemor gir effektivitet

For noen år siden var jeg nettstudent. Jeg var alene med to små barn og studerte økonomi, administrasjon og ledelse på det som den gangen het Høgskolen i Hedmark. Mange var forundret over at jeg fikk det til med små barn hjemme. Og mente at det måtte være vanskeligere å være nettstudent enn å fysisk møte opp på en skole. De mente at de krevde mye selvdisiplin. Og ja, det stemmer nok. Men samtidig så er det utrolig mye mer fleksibelt å studere på nett enn å studere på den “vanlig” måten.

Med nettstudier kan man velge selv når man skal se på forelesningene. Man kan se de så mange ganger man ønsker, og pause etter behov.
Og helt ærlig, mange forelesninger er mer som en sovepille. Da er det ikke en ulempe å kunne spole tilbake og prøve på nytt å få med seg hva som egentlig ble sagt.

Noen ganger er timen noen få minutter

Selvfølgelig var det fortsatt hardt arbeid å være småbarnsmor og student. Og jeg lærte meg raskt å se mulighet i hver enkelt time. Jeg hadde for eksempel med meg pensumbøker på T-banen og leste de 20 minuttene reisen tok. Og jeg brukte barnas sovetid på dagen til å oppdatere meg på pensum. Om kvelden leste jeg ofte 1 time til, og det ga gode resultater.

En time her og en time der

Når det kommer til oppussing har vi tenkt på samme måte. I 2016 kjøpte jeg et oppussingsobjekt, og selv om det ikke var planen pusset vi det opp på ca 2 år. Noen dager hadde samboeren min Oddgeir ikke tid til mer enn å sette på plass en list for eksempel. Det kan være frustrerende når man har lyst å holde på mer og vil se raskere fremgang. Men hver enkelt time teller.

I løpet av de 2 årene vi pusset opp huset brukte Oddgeir cirka 2000 timer på å rette ut vegger, legge gulv og mye annet.Det tilsvarer ca en 50% stilling. I tillegg til jobben han har på dagtid. Jeg brukte en god del av tiden på å være gravid med bekkenløsning. I ettertid kan det virke helt utrolig at vi fikk det til.
Tenk det, en time her og en time der ble veldig mange timer og til slutt et fiks ferdig hus!

Arbeidslysten er ikke alltid på plass

Det var aldri planen at det skulle gå så raskt å pusse opp huset. Eller at det skulle være så omfattende. Men i ettertid så er vi utrolig stolte over det vi har prestert. Mange ganger har vi heller hatt lyst til å bare sette oss i sofaen på ettermiddagen. Men vi har sett for oss et mål langt fremme i tid og jobbet konsekvent mot det.
Det har vært lange dager og kvelder, og til tider en del irritasjon. Men vi har bare stått på allikevel. Og når man kvelden kommer, og man endelig kan sette seg i sofaen og slappe av så tror jeg det føles enda litt bedre etter å ha jobbet hardt den dagen.

Vi ser fortsatt muligheten i hver enkelt time

Nå bruker vi ikke like mye tid på oppussing, bare noen få timer i uka. Selv om vi skulle ønske at det fantes mer tid til det også.
I stedet går tida for min del til å skrive. Både på blogg, Instagram og et enn så lenge hemmelig skriveprosjekt. Som jeg håper skal resultere i en bok! Oddgeir har startet eget firma! Og skal balansere tiden mellom å leie seg ut som prosjektingeniør og jobbe i familiefirma innen bygg og anlegg.

Tiden er fortsatt begrenset til 24 timer i døgnet, og noen ganger “stjeler” jeg en time før alle andre i huset våkner. Som nå når jeg skriver dette klokka litt etter kl 7 en lørdagsmorgen.

Du kan også få mer tid til det du har lyst til

Gjennom å finne en time her og en time der, kan også du få til det du har lyst til. Kan du høre på podcast når du vasker klær eller lager mat? Kan du stå opp en halvtime før og lese bok? Hva med å droppe en episode av en serie og bruke tida på en hobby? Det er opp til deg hva du prioriterer!

Hva vil du prioritere fremover?

Leave a Reply