Det gamle huset i bakken,  Økonomi

Se mulighetene i hver enkelt time

Nettstudent og alenemor gir effektivitet

For noen år siden var jeg nettstudent. Jeg var alene med to små barn og studerte økonomi, administrasjon og ledelse på det som den gangen het Høgskolen i Hedmark. Mange var forundret over at jeg fikk det til med små barn hjemme. Og mente at det måtte være vanskeligere å være nettstudent enn å fysisk møte opp på en skole. De mente at de krevde mye selvdisiplin. Og ja ,det stemmer nok. Men samtidig så er det utrolig mye mer fleksibelt å studere på nett enn å studere på den “vanlig” måten.

Med nettstudier kan man velge selv når man skal se på forelesningene. Man kan se de så mange ganger man ønsker, og pause etter behov.
Og helt ærlig, mange forelesninger er mer som en sovepille. Da er det ikke en ulempe å kunne spole tilbake og prøve på nytt å få med seg hva som egentlig ble sagt.

Se mulighetene i hver enkelt time

Selvfølgelig var det fortsatt hardt arbeid å være småbarnsmor og student, og jeg lærte meg raskt at hver enkelt time teller. Jeg hadde for eksempel med meg pensumbøker på T-banen og leste de 20 minuttene reisen tok. Og jeg brukte barnas sovetid på dagen til å oppdatere meg på pensum. Om kvelden leste jeg ofte 1 time til og det ga gode resultater.

En time her og en time der

Når det kommer til oppussing har vi tenkt på samme måte. Noen dager har Oddgeir ikke hatt tid til mer enn å sette på plass en list for eksempel. Det kan være frustrerende når man har lyst å holde på mer og vil se raskere fremgang. Men hver enkelt time teller.

Det tok ca 2 år å pusse opp Det gamle huset i bakken. Og i løpet av de årene brukte Oddgeir cirka 2000 timer på huset. Det tilsvarer ca en 50% stilling. I tillegg til den fulle jobben han har på dagtid.
Tenk det, en time her og en time der ble veldig mange timer og til slutt et fiks ferdig hus!

Arbeidslysten er ikke alltid på plass

Det var aldri planen at det skulle gå så raskt eller være så omfattende, men i ettertid så er vi utrolig stolte over det vi har prestert. Mange ganger har vi heller hatt lyst til å bare sette oss i sofaen på ettermiddagen. Men vi har sett for oss mål langt fremme i tid og jobbet konsekvent mot de. Det har vært lange dager og kvelder, og til tider en del irritasjon. Men vi har bare stått på allikevel. Og når man kvelden kommer, og man endelig kan sette seg i sofaen og slappe av så tror jeg det føles enda litt bedre etter å ha jobbet hardt den dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *