Det gamle huset i bakken,  Privatøkonomi

Hvorfor vi ikke jakter lavest mulig boligrente


Det har vært essensielt for oss å ha et godt samarbeid med banken til prosjektene våre. På det tidspunktet som jeg kjøpte Det gamle huset i bakken var jeg student og uten fast jobb. Men jeg var så heldig å få boliglån i lokalbanken min allikevel. Grunnen til at banken ga meg lån var at jeg hadde nok egenkapital fra tidligere salg av bolig. Og at jeg ble totalkunde. Det betydde at jeg opprettet både lønn- og sparekonto i banken, kjøpte Eika Spar-fond og begynte å månedsspare i samme fond. Banken ser gjerne på både spareevne og betjeningsevne når man søker lån. Derfor er det alltid en fordel å ha hatt et kundeforhold til banken en lenger tid. Har man dessuten flere produkter som for eksempel sparing i fond er det et pluss.

Vi har opplevd at lokalbanken vår har vært veldig behjelpelig under tiden vi har pusset opp Det gamle huset i bakken. Selv om vi begge er kunder i andre storbanker så har ikke de sett potensialet i vårt prosjekt. Og derfor ikke ønsket å gi oss lån.
Jeg betaler litt høyere rente på boliglånet mitt enn jeg ville gjort i en større bank. Men siden ingen andre banker ville gi oss lån, så er det verdt det. Hadde ikke jeg fått lån hadde vi heller ikke kunnet pusse opp Det gamle huset i bakken.

Ikke se deg blind på bare boligrenten!

En samarbeidsvillig bank kan være verdt utrolig mye mer i et lenger perspektiv.
For cirka et år siden trengte vi mer penger for å fortsette oppussingen. Tilfeldigvis gikk min bankmann forbi en søndag når jeg stod ute og malte vinduer.
Vi avtalte at jeg skulle komme i banken til uken etterpå og jeg fikk muntlig ok på lånet. I møtet uken etterpå var utvidelse av lånet i boks!

Hele veien de siste 2 årene har vi hatt god kontakt med vår lokale bankmann angående finansiering av vårt prosjekt. Når vi ønsket å kjøpe nytt hus sammen fikk vi til svar at det var ikke noe problem å få mellomfinansiering, selv om vi ikke var ferdig med å pusse opp Det gamle huset i bakken.
Sånn kundeservice får man ikke annet enn av en lokalbank på et lite tettsted.

Leave a Reply