Det gamle huset i bakken,  Oppussing

Det var en gang en lang gang…

Det var en gang en lang gang…

Jeg har tidligere vist forandringen i planløsningen i 2 etasjen på Det gamle huset i bakken og og tenkte at det nå var på tide å vise noen før- og etter bilder!
Det er utrolig givende å fullføre et stort prosjekt som oppussing av et helt hus. Og det er kanskje først når man sammenligner sluttresultatet med hvordan det så ut før man begynte som den virkelig overraskelsen kommer. Når man er midt oppi det, og gradvis forandrer rom etter rom så ser man ikke hvor stor forandringen faktisk er.

Planløsning før oppussing

For å friske opp minnet så var planløsningen slik før oppussing:

Vi kan begynne med det man ser når man kommer opp trappa, nemlig gangen:

Sånn så det ut før vi flyttet inn. (Teak-benken fulgte forresten med og den solgte jeg halvannet år senere for 2800,- 🙂 ) Gangen var lang og smal og kunne ikke brukes til noe.

Halvveis i oppussingen

Underveis i oppussingen

En bit ut i oppussingen så det sånn ut. Første rom til høyre var soverom.
Støvlene på bildet ovenfor forteller at vi rettet av gulvet i gangen mellom soverommene.
Til venstre bak veggplatene lagde vi en bod for mer oppbevaring. Dette var areal som vi ikke hadde tilgang til før vi rev veggen.

Slik så boden ut før det var helt ferdig. Tenk at dette arealet ikke ble brukt i det hele tatt før vi rev veggen!

Ferdig resultat

Ferdig resultat!

Når vi var ferdig så gangen helt annerledes ut! Det er fortsatt soverom til høyre, men gangen er nå mye kortere og første dør til venstre er boden med en liten trapp. “Hulrommet” vid siden av boden er enda mer oppbevaring. Vi hadde egentlig tenkt å sette inn hyller der, men fant ut at det var mer praktisk å la det være som det er.
Rett frem er loftstuen, og døren som står åpen fører til den lille, men praktiske doen.
Med tanke på utgangspunktet tror jeg vi klarte å få frem den mest optimale planløsningen i 2. etasje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *