Økonomi,  Privatøkonomi,  Sparing

Hvordan vi sparer inn 10 000 ,- per år på ridning til datteren!

Hvordan vi sparer inn 10 000,- per år på ridning til datteren!

Det er dyrt med fritidsaktiviteter, og noen idretter er dyrere enn andre, deriblant hest. Før datteren vår begynte med ridning var hun innom mange aktiviteter. Blant annet svømming, orientering og kor, men hun mistet interessen ganske så raskt. Hun hadde en lenger tid snakket om at hun ønsket å ri, men vi var litt skeptiske. Siden det er dyrt med riding ønsket vi ikke å bruke mye penger på ridekurs hvis hun raskt ville gå lei.
Derfor valgte vi en annen løsning.
En løsning som gjør at vi sparer minst 10 000,- per år på riding! 

Medhjelper på Gjeterud Gård

I januar i år begynte hun som medhjelper på terapiridning på Gjeterud Gård en gang i uka. Det innebærer at hun fra klokken 16:00 til 18:30 hver onsdag har ansvar for en hest. Den skal stelles og sales på og leies rundt i timen. Etterpå skal hesten stelles igjen.
Det er flere jenter som er der og hjelper til, og det virker som de har det veldig koselig sammen. Noen ganger drikker de kakao og spiser pizza og skravler etter de er ferdig.
Siden hun hjelper til en gang i uka får hun en ridetime gratis i måneden.
I begynnelsen gruet hun seg litt til ridetimen fordi hun var litt redd for å galoppere, men nå gleder hun seg! Hun synes det er såpass morsomt å være der at spurte om å hjelpe til enda en dag i uka. Så nå er hun der både tirsdager og onsdager.

Jeg er skikkelig imponert over hvordan Gjeterud gård er drevet. Kjersti gir jentene mye ansvar for hestene og de er flinke til å hjelpe hverandre. Læringskurven er bratt både på stell og rideteknikk, og det gir god mestringsfølelse.
Foreløpig så har ikke datteren vår noe ønske om flere ridetimer i måneden, så dette er en glimrende løsning for oss! Hun har en morsom aktivitet hvor hun steller med dyr, får nye venner, lærer å ta ansvar og i tillegg er det gratis! 
Hadde vi har sendt datteren vår på rideskole ville det kostet cirka 10-12 000,- per år! Det er ikke småpenger det.

Leave a Reply