Budsjett,  Økonomi,  Privatøkonomi,  Reiser

Storbyferie med barn – på lavbudsjett!

Storbyferie med barn

For knapt en uke siden var endelig dagen kommet! Vi var på vei på storbyferie til Budapest med hele ungeflokken! Storbyferie med barn? Kan det være noe?
Ja, absolutt! Spesielt siden flyreisen var gratis!

Hvordan man får en gratis flyreise for hele familien

Jeg har hatt kredittkort i Bank Norwegian i mange år, mest på grunn av at man får bonuspoeng på alt man kjøper. Eller Cash Points som de kaller det. Når det nærmet seg nyttår i fjor hadde jeg totalt nærmere 6 000 Cash Points. Av de måtte ca 2.500 brukes før 31.12.18. Hvis jeg ikke brukte de ville de bli slettet. Så da var det bare å bestille en reise! Vi valgte Budapest med avreise i slutten av mai. Det var rimelige billetter og jeg brukte bare 3811 Cash points for oss alle 5. Flyreisen var altså gratis.

Lei leilighet – rimeligere og enklere med barn

Jeg prøver alltid å spare inn penger der jeg kan, og når jeg reiser med barna synes jeg det er enklest å bo i leilighet. Da kan man ordne mat når man selv ønsker det, og det er bare å fikse en matpakke når man skal på utflukter.
Vår overnatting i Budapest var i en leilighet med 2 soverom. Reiser man med 3 barn kan det være deilig å spre ut seg litt. Det er begrenset med utvalg av store hotellrom, og det gjør det enda mer fordelaktig for en større familie å leie en leilighet.
Vi betalte rett under 800 kr per natt, et veldig bra pris, spesielt siden den lå midt i sentrum i gågata!
Vi kunne ha bestilt frokost for 8 euro per person, og da fått det servert på restauranten like ved. Men 8 euro for 2 voksne og 2 barn er totalt 32 euro per dag. Gange det med 5 og summen er ca 1 560 norske kroner for 5 frokoster. Det er nesten like mye som vi brukte totalt på mat for hele reisen!

5 dager viser seg å være for lenge

Vi var nok litt optimistisk som mente at 5 dager i en storby med 3 barn mellom 0-11 år var en god ide ? Det finnes mye å gjøre der, feks Zoo, flotte lekeplasser, gåturer langs Donau med fin utsikt over bruene. Men legg til en god del regn nesten hver dag og forkjølelse på 3 av 5 familiemedlemmer. Da ønsker man noen ganger at man kan få dra hjem en dag tidligere. Og det var akkurat det vi fikk mulighet til!

Utsikt fra Buda borg

Norwegian sponsrer oss med tusenlapper!

Vi var så heldig at Norwegian sendte ut SMS på mandagen om at de trengte frivillige som ønsket å booke om reisen sin. De som valgte å gjøre det ville motta 100 euro per person.

Jeg slo til og ringte de med en gang! Etter en kort samtale fikk jeg booket om vårt fly til retur på torsdagen, isteden for fredagen. Og som takk vil jeg få 400 euro tilbake! (Man får ikke refusjon for spedbarn) Det motsvarte nesten akkurat det vi betalte for overnattingen.
Helt plutselig hadde vi fått både fly og overnatting gratis!

Budsjett for storbyferie

Budsjett for storbyferie
Budsjett for storbyferie

Det ente veldig fordelaktig for oss. Vel hjemme lagde jeg et lite budsjett for å se hvor mye faktisk hadde brukt.
Største posten var overnatting, tett fulgt av flyreisen. Men siden begge deler var gratis teller de ikke med. Transport til flyplassen er ikke medregnet, siden vi kjører elbil.

Mat:
Mat kostet ikke mer enn rett under 2 000 kr for hele turen. Det inkludert 2 restaurantbesøk, 1 tur på cafe, Langos på Zoo og 2 take-away måltider på Burger King. Hadde været vært bedre hadde vi heller dratt enda en gang på restaurant enn et kjapt burgermåltid. På flyturen dit hadde vi med matpakke, og det samme på veien hjem. Det eneste vi kostet på oss var 2 flasker vann og 1 kopp kaffe til Oddgeir. Han er dyr i drift! ?

Shopping:
Shopping var en mindre post, og besto av litt gaver og klær. Faktisk hadde barna sitt eget lille budsjett, og de valgte å kjøpe Lego og klær. De utgiftene er utenfor dette budsjettet.
I et senere innlegg vil jeg skrive mer om en app vi bruker for å lære barna om penger, og som samtidig funker omtrent som en lommebok.

Utflykter:
Her inngår inngang til Zoo, reise med kabelbane opp til Buda borg og 2 turer på Zoo-cafe.
Vi fant tilfeldigvis Zoo cafe hvor det inngår kos med dyr, som feks slange, kameleon, kanin og skilpadde. Det var så koselig at vi dro dit 2 ganger på samme dag!

På Zoo cafe i Budapest
På Zoo cafe k

Totalt sett brukte vi altså 5 359 kr på 4 dager i Budapest på shopping, mat, utflukter og nesespray! Storbyferie med barn kan absolutt anbefales!

Leave a Reply