Huset av furu,  Statusoppdatering

Status mai: lite tid, men godt resultat!

Mai du skjønne hektiske tid

Mai er en hektisk måned, og konfirmasjon, bursdager og nasjonaldagsfeiring, gjør det ikke enklere å få tid til oppussing.
Målet var å male taket i stua, og det rakk vi!
Vi hadde lave forventninger til oss selv, etter en hektisk vår med siste innspurt på oppussing og salg av hus. Men nå er vi endelig i gang med nye friske tak! Og vi fikk gjort mye mer enn vi planlagt.

Veggen er malt!

Den lange veggen i stua er malt. Den var, som alle andre vegger i huset, over 30 år gammelt ubehandlet tre. I tillegg var det stygge solblekede merker fra bilder som hadde hengt der i mange år. For å få en jevn overflate begynte vi med 2 lag med sperregrunn. Det dekket over kvister og ujevnheter. Etter det valgte vi en enkel hvit maling, Butinox Stue/Gang og sov. Det trengtes 2 lag med det før vi var fornøyde. Resultatet ble en mye lysere og finere vegg mot inngangspartiet.

Samarbeid gir resultat

Noen dager før storbyferieturen til Budapest jobbet vi begge på spreng for å få ferdig mest mulig av veggen bak TV-en, og resten av veggene mot gangen. Jeg malte og Oddgeir monterte steinfinerplater. Minsten var på godt humør, spesielt siden storesøster sto for underholdningen!

Vi ble ikke helt ferdig, og måtte bare la det være sånn.
5 plater er på plass, og veggene er malt med 2 lag sperregrunn. Resten tar vi i juni!

Status pengebruk

Etter å ikke ha brukt en krone på oppussing forrige måned, ble det en del tusenlapper i mai. Noen poster som kroker til bod og garasje er ikke til direkte oppussing, men ting vi ikke kommer til å ta med oss når vi flytter. Derfor velger vi å inkludere det i oppussingsbudsjettet.

Mål for juni

  • Male ferdig veggene mot gangen
  • Montere resten av steinfinerplatene
  • Få på list på TV-vegg og rundt pipa
  • Sperregrunn på veggen mot veranda og kortveggen ved siden av
  • Finne en farge til de 2 veggene

Her ser man hvordan det så ut før vi begynte å male. Rommet vil se helt annerledes ut når vi er ferdige!

Vi har fortsatt ikke bestemt oss for hvilken farge vi skal ha på veggen mot verandaen og den ved siden av. Så hvis noen har gode forslag er det bare å hyle ut!

Leave a Reply