Det gamle huset i bakken

Lokalavisen intervjuet oss om vårt oppussingsprosjekt

Ryktet når lokalavisen

Tydeligvis sprer seg ryktene raskt på et lite tettsted. En dag ringte en journalist fra Smaalenene til Oddgeir. Noen hadde tipset ham om at vi er «boligflippere».
Altså boliginvesterere som kjøper oppussingsobjekt, pusser opp og selge videre.
Han var veldig entusiastisk over tanken på å lage en artikkel om Det gamle huset i bakken. Han hadde blitt fortalt at dette var noe vi drev med i stort omfang. Men det stemmer ikke akkurat. Det gamle huset i bakken var det første huset vi pusset opp sammen. Og planen var egentlig ikke å selge. Vi hadde tenkt å bo der helt til huset på Drømmetomten var ferdig.
Men så kom barn nummer tre og vi trengte mer plass.

Intervju i Det gamle huset i bakken

Oddgeir var litt skeptisk først til å være med i avisen, men etter å tenkt litt på det fant vi ut at det er litt gøy å ha dokumentasjon av vårt prosjekt. Så vi avtalte tid med journalisten.
En fredag i februar klokken 16 møttes vi ved Det gamle huset i bakken. Tanken var at det bare skulle ta 1 time med litt snakking og bilder i det huset og også i Huset av Furu.
Men det fantes mye å snakke om, og 1 time ble til 2, og vel så det.
Journalisten tok bilder fra alle vinkler det er mulig å tenke seg og vi smilte pent.

Photo shoot midt i fredagstacoen

Samtidig som vi ble intervjuet sto datteren vår på ski med ei venninne i nærheten. Siden hun skulle på bowling litt senere på kvelden måtte hun hentes, midt i intervjuet.
Det som skulle ha vært en helt vanlig fredagkveld med taco ble full stress. For å rekke alt sammen var det bare å fikse middag med journalist på slep. Det ble et skikkelig godt gammeldags “Hjemme hos-reportasje til slutt, haha!

Foto: Joachim Constantin Høyer. Smaalenene Avis

Mens Oddgeir snakket om Huset av Furu med journalisten stekte jeg kjøttdeigen. Så løpte jeg raskt ned for å fortsette intervjuet og ta bilde på badet, og så opp igjen for å kutte grønnsaker.?

Foto: Joachim Constantin Høyer. Smaalenene Avis

Journalisten var veldig hyggelig og det var koselig å få fortalt om forvandlingen av vårt gamle hus. Han syntes tydeligvis at det var et så pass interessant tema siden det endte opp med 2 artikler og en bildeserie om oss.


Når han hadde gått fikk Oddgeir kastet i seg maten og dratt av gårde med datteren vår på bowling. Jeg og sønnen vår tok en filmkveld og pustet ut i sofaen. Og det fikk avslutte den ikke helt ordinære dagen.

Hvis du ønsker å lese artikkelene i Smaalenene så ligger de under betaling: hvor Det gamle huset i bakken ble omtalt som ei rønne. Og vi gir råd om hvordan kjærligheten ikke raseres når man pusser opp.
Tenkt alt man rekker å filosofere om i løpet av noen timer med en journalist ?

Leave a Reply