Det gamle huset i bakken

Fra kott til loftstue – få plass til mer i et lite hus

Fra kott til loftstue

Jeg har tidligere skrevet om endringen av planløsningen i andre etasje i Det gamle huset i bakken. Her kommer noen bilder fra bygging av loftstua.
Fra begynnelsen var det ett kott i enden av en lang gang. En ganske så typisk inndeling av rom i et hus fra tidlig 1900-tall.

Kottet er det som er innenfor den knallgrønne døren man ser nedenfor. Det var plassbygde hyller og skråtak og ikke et veldig praktisk rom.

For å få til en loftstue måtte kottet rives. I tillegg lagde vi soverommet ved siden av kottet mindre, for å få mer plass i loftstua.
Det gamle huset i bakken er fra ca 1905, og da brukte man ofte sagflis og leire som isolasjon. Alt de måtte graves ut, og noen ganger fikk vi hjelp av barna.
Som oftest syntes de at det var morsomt å spennende å hjelpe til. Noen ganger forventet vi hjelp, og for de fikk de belønning. Vi krever nemlig prestasjon mot månedslønn.

Les mer: Hvordan vi involverer barna i oppussingen.

Etter at gravejobben var ferdig fikk vi hjelp av snekker Mariusz Sikora tl å fjerne råtne bjelker og rette opp gulvet.

Veggene kommer på plass!

Så var det endelig på tide å få på plass noen vegger.

Loftstua under bygging

Her ser man loftstua fra det ene soverommet. Med veggene oppe var det bare å få på plass plater. Vi valgte veggplater fordi de er enkle å montere og ikke trengs å male.

Ferdig resultat

Selve loftstua ble veldig bra! Men en liten loftstua og en stor sofa passer ikke så godt sammen. Når vi pusset opp stua i første etasje brukte vi loftstua som oppholdsrom. Sånn her så det ut da.

Styling gjør det bedre

Heldigvis leide vi inn styling fra House of Mago til visning. Og det sammen med bilde fra profesjonell fotograf utgjorde en stor forskjell!

Loftstue

Det var absolutt en god investering å gå fra kott til loftstue!

Leave a Reply