Bøker om økonomi,  Økonomi

You can buy happiness av Tammy Strobel

You can buy happiness

You can bit happiness (and it’s cheap) er skreven av Tammy Strobel, som også har bloggen Rowdy Kittens. Når vi først møter Tammy i boka har hun en kjedelig jobb hun mistrivdes med. For å muntre opp seg selv bruker hun alle pengene hun tjener på shopping. Noe som ikke er helt uvanlig. Men Tammy får nok.

Hva gjør oss lykkelige?

Sammen med mannen sin begynner de å spørre seg selv:

  • Hva vil med livene våres?
  • Hvordan skal vi få nedbetalt lånene våre?
  • Hva gjør oss lykkelige?
  • Hvordan kan vi hjelpe andre mennesker?

Minimere mer

En kveld i 2004 forslår mannen hennes at de flytter til en mindre leilighet. Tammy har alltid drømt om et hus, men med lånene de har har ikke vært mulig å realiserte. Og hun var absolutt ikke klar for å flytte fra en 110 kvm treroms til en mindre toroms. De eide rett og slett for mye ting til at det var mulig! Men de ble enige om å begynne å kvitte seg med ting, Knappe to år senere hadde de klart å gjøre seg av med mye av tingene sine. Og de flyttet til en tomroms leilighet på 74 kvm, noe som både sparte de 200 dollar/ måned ( ca 1 835,- ) og de opplevde hverdagen med færre ting som befriende.

Fra leilighet til minihus

I dag bor de i et ca 12 kvm litet minihus som kostet 33 000 dollar å bygge! Det er ca 302 000 norske kroner. Husdrømmen var oppnåelig, men kom i en annen form en forfatteren først så for seg.

Fornøyd med mindre

You can buy happiness er full av refleksjoner runt nedskalering og minimalisme. Samtidig som den tar for seg forskning rundt blant annet forbruk og lykke. Her får vi praktiske tips på hvordan man kan forenkle livet sitt. Boka er helt enkelt en inspirasjon til hvordan man blir fornøyd med mindre. Og at nøkkelen til lykke i livet er tid til menneskene du er glad i. Ikke penger til å konsumere mer.

Les mer: Sparing for nybegynnere

Les mer: Bøker om økonomi

Leave a Reply