Uncategorised

Utvikling i investeringsporteføljen 2019

Utvikling i investeringsporteføljen 2019

2020 er et faktum og da er det på tide å se tilbake på investeringsåret som var.

De fleste investeringene endte i pluss i 2019, og det er jeg selvfølgelig fornøyd med! Det så litt mørkt ut med tanke på aksjeinvesteringene i Seadrill. Men en sterk comeback i slutten av året førte til at aksjeporteføljen totalt sett ende i pluss på 12,14%. Men det var faktisk ikke bedre enn fondene mine.

Utvikling fonder 2019

2019 må sies å ha vært et godt år for fondene mine.
I løpet av året har jeg blant annet investert i:

  • KLP Global Indeks V
  • KLP AksjeGlobal Mer Samfunnsansvar
  • DNB USA Indeks
  • Storebrand Global  ESG Pluss
  • DnB Emerging Markets

På et år økte fondsverdien 18,97%, det er den blå linjen i tabellen over. Og det er mer enn hva man kan forvente i gjennomsnitt. Over tid kan man forvente en avkastning på ca 7-8% per år. Faktisk gjorde mine fonder det bedre enn OSEBX! OSEBX er Oslo Børs hovedindeks og består av de 67 mest omsatte aksjene på Oslo Børs. I 2019 var avkastningen på ca 14%. (Jeg har ikke funnet eksakte tall ennå.)

Kron Indeks

2019 var også året jeg begynte å spare i Kron Indeks. Totalt satte jeg inn 17 000,- i fondroboten, og fikk en avkastning på 9,7%.

Planen for disse pengene er at de skal ta oss hele veien til Australia.
Les mer om det i Sparemål for 2020.

Crowdfunding

Crowdfunding er noe jeg har veldig tro på som investeringform! Så pass at jeg i løpet av et halvt år har investert i 10 ulike lån.
Gjennomsnittlig avkastning har hittil vært 10,8%, og jeg har fått utbetalt 2 354,-.

Siden noen av lånene jeg investert i nedbetales hver måned vil jeg i januar 2020 få 2 659,- inn på kontoen. Og av det er 859,- renter. Det betyr at jeg på de 10 lånene jeg har vil jeg tjene 859,- i passiv inntekt. Ikke verst!

Vil du lære mer om Crowdfunding finner du masse informasjon i dette innlegget.
I februar kommer innlegg både om hvordan man skaffer seg passiv inntekt og hvordan det går med min portefølje med passive inntekter.
Meld deg på nyhetsbrev nedenfor så får du mail en gang i måneden med link til nye blogginnlegg!

Totalt sett en god utvikling i investeringsporteføljen i 2019, og det er jeg fornøyd med!

Leave a Reply