Aksjer,  Fondsparing,  Økonomi

Mine retningslinjer for sponsing og reklame

Mine retningslinjer for sponsing og reklame

I fjor ble jeg kontaktet angående et samarbeid om reklame på bloggen. I mange måneder har jeg veid for og imot før jeg klarte å ta en beslutning.
Grunnen til å ikke gjøre reklame var at jeg var redd at dere lesere ville oppleve det som at jeg anbefaler ting kun for å tjene penger. Det er selvfølgelig ikke aktuelt. Jag kommer aldri til å gjøre reklame for feks kredittkort, spillselskaper eller andre aktører som ikke gir noe positivt til økonomien din.

Når jeg ønsket å utforme en policy for hvordan jeg skal forholde meg til reklame på bloggen hentet jeg inspirasjon hos Rika tillsammans.
Det er en svensk blogg av Jan Bolmeson som er utrolig flink til å formidle dypere kunnskaper rundt privatøkonomi. Han har skrevet et innlegg om sin policy rundt samarbeid med ulike aktører.
Den var så pass reflektert og ryddig at jeg har bestemt at jeg skal adoptere verdiene han følger.

Mine retningslinjer

 • Verdien for deg som leser er viktigst
  Når jeg velger å samarbeide med en aktør skal du som leser enten spare eller tjene penger på det. Hvis det i tillegg gir ny innsikt, kunnskap og erfaring er det en fin bonus.
 • Jeg skal selv bruke og like tjenesten eller produktet
  Det er et viktig kriterie! For å kunne anbefale et produkt må jeg ha prøvd det gjennom å bruke mine egne penger og min egen tid på det.
 • Ge et rettferdig bilde
  Hvis det finnes noen ulemper med produktet skal jeg presentere de, på lik linje med fordelene. Kun på den måten kan hver leser danne seg sitt eget bilde av produktet eller tjenesten.
 • Annonsøren har ingen kontroll over det redaksjonelle innholdet
  Det er jeg som skriver teksten og annonsøren har ikke mulighet til å påvirke det. Det de kan gjøre er å gi feedback på eventuelle faktafeil, eller avslutte samarbeidet.

Klikk på linker, hvis du vil

Så fremover kan du fra tid til annen finne sponsede annonselinker til produkter eller tjenester jeg mener er verdt å bruke. Innleggene vil bli tydelig merket med reklame, og i teksten vil jeg skrive at det er en annonselink. Slik at det ikke er tvil om det faktisk er en sponset link.

Hvis du ønsker å støtte bloggen kan du velge å klikke på linken og på den måten vil jeg få en liten erstatning. Det koster selvfølgelig ikke deg noe ekstra. Eller du kan velge å ikke bruke linken. Det er helt opp til deg.

Image by Pettycon from Pixabay

Leave a Reply