Barn og økonomi,  Økonomi

Gratis aktiviteter i vinterferien 2020!

Gratis aktiviteter i vinterferien!

Snart er det vinterferien for skolebarn over hele landet. Noen drar til hytta, andre til Syden. Og mange koser seg hjemme. En rolig ferie uten kjas og mas kan ofte være det beste. Men hvis man har lyst å finne på noe morsomt finnes det mange gratis aktiviteter i vinterferien. Rundt om i hele landet.
Her har jeg samlet et urval, og jeg er helt sikker på at du finner fler i nærheten av deg.
Tips gjerne i kommentarfeltet så fler kan få glede av aktivitetene!

Stavanger

Bor du i Stavanger finnes det mange gratis aktiviteter i vinterferien. Hva med gratis kino?

Sølvberget er åpent for alle hele vinterferien. 27. februar er det FIFA-turneringen Åpent verksted. Da kan alle over 12 år være med. Samme dag arrangeres barneteateret Bandittene på biblioteket. 29. februar viser Cinamateket filmen Richard storken.

Barn med bibliotekskort kommer gratis inn på Stavanger museum, Stavanger maritime museum og Stavanger kunstmuseum!
Se mer i denne linken.

Oslo

Teknisk musuem
13. februar kan du gå inn gratis på Teknisk museum om kvelden. Det blir satt opp en rekke stasjoner med aktiviteter for store og små. Og de er lagt opp som en lysvandring inne på Norsk Teknisk Museum.
Les mer her.

Slottsplassen
15 februar markeres Den internasjonale barnekreftdagen over hele verden. Til Slottsplassen denne kvelden kommer blant annet Sølvguttene, Rytterkorpset og gardistene. Alt er gratis. Les mer her.

Færder kommune

Færder kommune satser på mange gratis aktiviteter for barn i vinterferien. Blant annet en dag i Kongsberg skisenter. Les mer her.

Trondheim

I Trondheim kan man ta ulike kurs gratis, som akrylmaling. Trikkestallen skatepark er åpen og det er gratis utlån av utstyr. Les mer her.

Kristiansand

I Kristiansand er det mange aktiviteter i vinterferien. Noen er gratis, andre koster penger.

Kristiansand kino byr på gratis aktiviteter. Slik beskriver de det:

Mandag 17/2 – fredag 21/2 kl 10.30 og kl. 15.00: Bli med på kinoens vinterferieverksted! Morsomme aktiviteter som passer for barn i alle aldre. Verkstedene er gratis. For mer informasjon om filmer og tider for aktivitetene, se: www.krskino.no

Det trenger altså ikke å koste mye penger i vinterferien. Og vi må ikke glemme vår flotte natur! En rusletur i skog og mark med en termos og brødskiver kan være den koseligste opplevelsen sammen i vinterferien.

For fler tips fler steder i landet les også: Billig ferie kan bli den beste ferien

Bilde er tatt av Oleksandr Pyrohov fra Pixabay 

Leave a Reply