Økonomi,  Sparing

Slik gjør du for å få billig strøm

Har du også lyst å redusere strømregningen? Jeg skal fortelle hva jeg gjør for å få billig strøm, hver måned. Uten å bytte leverandør.
Obs, dette er IKKE reklame, og jeg får ikke noe betalt for å skrive dette. Det er bare råd for å få billig strøm.

Jeg er kunde hos Fjordkraft og benytter meg av “prismatch”. Fjordkraft matcher nemlig andre strømleverandører, hvilket innebærer at du får samme avtale som hos andre leverandører. Uten arbeidet med å bytte til en annen forhandler. Også Trøndelag Kraft prismatcher andre strømleverandører, hvis du vil ha noen å velge mellom.

Det du skal gjøre er:
1. Bli kunde hos strømleverandør som prismatcher.
For eksempel Fjordkraft eller Trøndelag Kraft.

2. Sammenlign priser
Så sjekker du feks elskling.no for beste pris på strøm. OBS! Selv om det står negative priser, så vil du ikke få rimeligere enn 0 øre/kWh. Du kan lese mer om det i mitt innlegg: Negative priser på strøm er juks!

3. Ta kontakt med strømleverandøren din
(Fjordkraft eller Trøndelag Kraft) og spør om de kan matche beste pris, og hvor lenge avtalen varer. Du kan ta kontakt via chatt eller telefon.

4. Legg inn en påminnelse til neste måned
Når strømleverandøren bekrefter prisen legger du inn en påminnelse i telefonen til deg selv om å sjekke strømpriser. Gjør gjerne det noen dager før avtalen går ut. Så husker du å ta kontakt neste gang.

Neste måned gjentar du bare steg 2-4 og så kan du få billig strøm igjen!

Nettleie får man ingen rabatt på

Nettleie er en avgift som påvirkes av hvor mye strøm man bruker. Og den får man ingen rabatt på. Så det lønner seg alltid uansett å bruke så lite strøm som mulig.


Før jeg byttet til prismatch kostet strømmen meg 195,- for 6 dager mellom 26 januar og 1 februar. Etter det betalte jeg ingenting for strømmen!
Det gjør at jeg sparte 855,-, gjennom å få ned prisen fra 32,66 øre til 0 øre. Det tok noen få minuttene, og det er det absolutt verdt å legge på å sammeligne priser for å spare så mye penger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *