Økonomi,  Sparing

Slik gjør du for å få billig strøm

Slik gjør du for å få billig strøm

Har du også lyst å redusere strømregningen? Jeg skal fortelle hva jeg gjør for å få billig strøm, hver måned. Uten å bytte leverandør.
Obs, dette er IKKE reklame, og jeg får ikke noe betalt for å skrive dette. Det er bare råd for å få billig strøm.

Jeg er kunde hos Fjordkraft og benytter meg av “prismatch”. Fjordkraft matcher nemlig andre strømleverandører, hvilket innebærer at du får samme avtale som hos andre leverandører. Uten arbeidet med å bytte til en annen forhandler. Også Trøndelag Kraft prismatcher andre strømleverandører, hvis du vil ha noen å velge mellom.

Det du skal gjøre er:
1. Bli kunde hos strømleverandør som prismatcher.
For eksempel Fjordkraft eller Trøndelag Kraft.

2. Sammenlign priser
Så sjekker du feks elskling.no for beste pris på strøm. OBS! Selv om det står negative priser, så mener strømleverandørene at minusbeløpet ikke vil bli trukket fra på fakturaen. De sier at de ikke trekker det fra nettleien, men jeg har opplevd at det har skjedd 2 måneder på rad. Sist gang i juni som jeg skrev om på Instagram.

3. Ta kontakt med strømleverandøren din
(Fjordkraft eller Trøndelag Kraft) og spør om de kan matche beste pris, og hvor lenge avtalen varer. Du kan ta kontakt via chatt eller telefon.

4. Legg inn en påminnelse til neste måned
Når strømleverandøren bekrefter prisen legger du inn en påminnelse i telefonen til deg selv om å sjekke strømpriser. Gjør gjerne det noen dager før avtalen går ut. Så husker du å ta kontakt neste gang.

Neste måned gjentar du bare steg 2-4 og så kan du få billig strøm igjen!

Nettleie får man ingen rabatt på, sier de.

Nettleie er en avgift som påvirkes av hvor mye strøm man bruker. Og den får man ingen rabatt på, sier strømleverandørene. Så det lønner seg alltid uansett å bruke så lite strøm som mulig.
Nedenfor ser du at jeg hatt et påslag på -245,43kr i mai. Og innkjøpsprisen var 222,58 kr. Det betyr at jeg tjente 22,85 kr på strømmen.

Og den summen er trukket fra nettleien. Så totalt tjente jeg 22,85 kr på strømmen i mai 2020. Noe jeg fått skriftlig informasjon fra strømleverandørene om at de ikke gjør. Hva som er riktig vet ikke jeg, og jeg betaler fakturaen slik som den er.

Uansett tar det noen få minuttene hver måned å sammenligne priser.. Og det er absolutt verdt for å få billig strøm.


Har du lyst å spare penger på andre ting?
Under “sparing for nybegynnere” har jeg samlet flere artikler du kan lese!

2 Comments

 • Tor

  Har benyttet samme praksis i lang tid, og spart mye penger på dette. Har også fungert å få sponset nettleien som du nevner i og med at strømprisen har blitt negativ. Men dette har bare fungert inntil nå. Siste faktura for juli så er dette korrigert slik at man ender opp med å betale kun nettleie, men 0,- i strøm. Litt kjipt det da, men gøy så lenge det varte. 🙂

  • Jenny

   Du har mer erfaring enn meg på å få sponset nettleie skjønner jeg! Jeg forhørte meg med selskapene for en del måneder siden, og de var klare på at de ikke sponser nettleie.
   Men allikevel fikk jeg noen måneder avslag. Min teori har vært at det er en manuell operasjon de må utføre for å fjerne summen som trekkes fra nettleien. Og at noen måneder har det blitt glemt, derfor har det fra tid til annen vært fratrekk på nettleien. Kanskje du har en annen erfaring?
   Nå ser det i hvert fall ut som det ikke blir rimeligere enn 0,- på strømmen, akkurat som du nevner.
   Bedre det enn å betale for strømmen ?

Leave a Reply