Budsjett,  Økonomi,  Privatøkonomi,  Sparing

Få beste rente på sparepengene, uten å sponse forbruksbanker!

Få beste rente på sparepengene

Ønsker du å få beste rente på sparepengene dine, men har ikke lyst å ha de i en forbruksbank? Det kan høres umulig ut, vi er jo godt vant med å få minimal rente på vanlig brukskonto i banken vår. Men det finnes noen alternativer.

Bankene setter ned rentene

Jeg har undersøkt ulike sparekonti og tatt forbehold om at disse kriteriene er oppfylt:

  • Sparebeløp 50 000,-
  • alder 35 år
  • Frie uttak

Ut i fra de kriteriene har jeg funnet noen banker med forholdsvis høy rente. Men fremover vil mange banker sette ned innlånsrenten sin, fordi Norge Bank har satt ned styringsrenten. Derfor vil ikke den renten man finner i ulike søkeportaler være 100 % oppdatert til en hver tid. Det gjør det vanskeligere å sammenligne rentene. Allikevel er det en av de enkleste måtene å få en oversikt over innskuddsrente på.
Jeg foretrekker å bruke Finansportalen.no. Den er mest brukervennlig, gir deg mulighet til å søke på ulike kriterier, og linker direkte til alle banker i sammenligningen.

Beste rente på sparepengene – top 10

Et raskt søk 1. juni på Finansportalen gav disse 10 bankene med høyest innskuddsrente.

Alle er forbruksbank, unntatt Monner AS. Monner er eid av SpareBank 1 SR-Bank ASA, og driver med crowdfunding.
Kort fortalt er crowdfunding en investering. Du går inn med penger til en bedrift som ønsker å ta opp lån for å gjennomføre et prosjekt. Og for det får du en avkastning på ca 8-12 % per år.
For deg som vil lese deg opp om Crowdfunding, finner du masse informasjon i dette innlegget.

Kortvarig høy rente på Monner

Monner gir altså 1,9 % rente, men kun til 5. juni. Fra den datoen og fram til 7. juli får du 1,5 % rente. Etter 8 .juli settes renten ned ytterligere, til 1,1 %.

Sparesmart gir fast høy rente

De neste to bankene som ikke er forbruksbanker er Sparesmart og Din Bank.

Sparesmart er eid av Eika Kredittbank, som i sin tur er eid av Eikagruppen. Det er en vanlig sparebank, men tilbyr også smålån og kredittlån.

Oppretter du en konto i dag vil du få 1,75 % rente. Eksisterende kunder beholder sin rente på 1,95 % til 10. juli. Velger du denne løsningen får du høyere rente enn Monner. Selv om det på Finansportalen ser ut som Monner er et bedre alternativ.

Også Din Bank setter ned renten

Din Bank brukte jeg i mange år som hovedbank, og har bare gode erfaringer. Till jeg trengte boliglån og fikk avslag. Som sparekonto fungerer det godt. Men også Din Bank nedjusterer renten.

Fra 3. juni blir renten 1,2 % på innskudd. Og allerede reduseres innskuddsrenten til 0,8 %.

Vinneren er Sparesmart

Hvis du ønsker å få en god sikker avkastning på sparepengene dine, uten å måtte låne de ut til forbruksbanker, kan det virke som Sparesmart er beste alternativet.

Tips meg gjerne hvis du finner andre banker som gir en god rente, så legger jeg de inn i innlegget!

Leave a Reply