Aksjer,  Crowdfunding,  Mål,  Økonomi,  Økonomisk frihet,  Passiv inntekt

Mine passive inntekter i 2020. Jeg har nådd målet mitt!

Mine passive inntekter i 2020

Reklame/ ( For bok om økonomisk frihet skreven av 2 fantastiske svenske forfattere, og som jeg oversatt til norsk)

Har du hørt om passive inntekter? Inntekter er penger vi får inn på konto for en jobb vi utført. Men passive inntekter er noe vi mottar uten å ha gjort noe arbeid.
Tenk å få betalt når du er på ferie, driver med hobby eller er sammen med familie.

Jo større passiv inntekt, dess mer frihet har du i hverdagen din. Du kan bruke den passive inntekten til å spare, kjøpe deg fri fra jobben, eller unne deg noe du ikke har råd til ellers.

Mine passive inntekter i 2020 er langt fra store, og ikke noe jeg kan leve på. Selv om det er målet, etter hvert.
Her skal jeg vise hvor mye jeg fått inn på konto de første 5 månedene i år. Og selv om summen er lav, er det en stor motivasjon for meg å se at det faktisk kommer noen penger inn. Som jeg ikke har jobbet for.

Målet mitt er å til slutt har så stor andel passive inntekter at det kan dekke mesteparten av utgiftene. For å nå det målet har jeg fokus på ulike typer investeringer. Det er alltid en fordel å ha flere bein å stå på. Det reduserer risikoen, og når noen investeringer går bra kanskje andre gjør det dårligere. Uten at det påvirker den passive inntekten i for stor grad.

Hvor får jeg mine passive inntekter fra?

Mine passive inntekter i 2020 kommer fra:

  • Crowdfunding
  • Utbytteaksjer
  • Royalty fra en bok jeg oversatte høsten 2019

Crowdfunding

Jeg har investert i crowdfunding siden juni 2019, og har nå ca 35 aktive lån gjennom to formidlere. De jeg bruker mest er Fundingpartner og Kameo. Kameo har en plan om å ha både grønne lån og lån til kvinnelige gründere. Dessverre har det vært få lån innenfor disse kategoriene, men forhåpentligvis blir det mer av det i fremtiden.

Lån gjennom crowdfunding gir en rente på ca 9-11 % per år, og hver måned kommer både avdrag og rente inn på kontoen min.
I sammenstillingen som du ser nedenfor har jeg ikke tatt hensyn til avdrag. Avdragene er ikke penger jeg tjent, det er en del av lånet som jeg får tilbake. Det er altså ikke en fortjeneste.

Utbytte

Siden sommeren 2019 investerer jeg i aksjer. Planen er å investere mest i utbytteaksjer, men våren 2020 besluttet en god del selskaper å redusere eller droppe utbytte. Derfor har jeg ikke fått like mye i utbytte som jeg først forventet.
De fleste utbytteselskaper betaler ut penger til aksjonærene én gang per år. Og da som oftest på våren. Noen betaler ut flere ganger, så det kan tenkes at jeg vil få noen ekstra kroner til høsten.

Oversettelse av Fra rotterace til ekornlykke

Sommeren 2019 var jeg opptatt med å oversette boka Fra rotterace til ekornlykke fra svensk til norsk. Boka handler faktisk om et par som blir pensjonister før det blir 40. Den er full av gode tips om hvordan man oppnår økonomisk frihet. Akkurat det passer veldig bra sammen med min drøm om å leve av passive inntekter!
Lyst å lese boka? Her finner du link til Tegn Forlagets nettbutikk.

Så små passive inntekter har jeg i januar til mai 2020

Nå skal vi se litt nærmere på hva jeg har hatt av passiv inntekter de første fem månedene i 2020.

Crowdfunding
Hvis vi begynner med Crowdfunding så varier summen jeg får en del fra måned til måned. Det beror på at utbetalingene skal komme 1. og 17. hver måned. Men noen ganger blir overføringen for den første i måneden gjort allerede i slutten av den forrige. Derfor har jeg en stor utbetaling i mars, og en mye lavere i april.

Utbytte
Utbytte kommer som tidligere nevnt på konto i løpet av våren. Summene er veldig lave. Bare 73,- i mars for eksempel. Det kan man ikke kjøpe mye for, men planen er uansett å reinvestere pengene i nye aksjer. Og alle monner drar.

Oversettelse av bok
Dette er ikke noe jeg blir rik på! Og det var heller ikke tanken. Det å få muligheten til å ha kontakt med forfatterne til en bok jeg ser på et oppslagsverk innenfor økonomisk frihet, og få oversette boka deres, det har vært utrolig morsomt! At det kommer noen penger i ny og ne på konto, er ekstra stas.

Passive inntekter i tall

Jeg liker å bryte ned tall per måned. Det gir en bedre oversikt. Ser vi bare på mai så kan det virke som jeg tjent veldig mye penger. 4 338,- fikk jeg inn på de ulike passive inntektene. Men fordeler jeg alle inntekter på de fem månedene som har gått av året så har jeg et gjennomsnitt på 1 699,- per måned.

Målet mitt for 2020 var å få en gjennomsnittlig passiv inntekt på 1 000,- per måned. Og det har jeg klart, og litt til!

Disse pengene er selvfølgelig ikke noe jeg kan leve av. Og det er først om 10 år jeg ser for meg at jeg og samboeren min har en passiv inntekt på ca 30 000,- hver måned. Etter skatt. Da snakker vi passive inntekter man kan leve av!

Leave a Reply