Crowdfunding,  Økonomi

Jeg starter samarbeid med Kameo!

Et nytt samarbeid med Kameo

Fortydligende:
Tidligere hadde jeg et samarbeid med Kameo, hvor jeg fikk en liten sum for hver ny kunde jeg genererte. Dette samarbeidet er avsluttet. Grunnen til det? Selv om dette hadde vært en klassisk passiv inntekt for min del, så brydde jeg meg ikke om å fornye avtalen. Til dels fordi jeg ikke tjente så mye på det, og til dels fordi jeg har lyst at Lev Mer skal være uavhengig. (Om du bare visste hvor mange mailer jeg får om samarbeid, hvor det ønskes at jeg skal ha gjesteskribenter på siden, eller at jeg gjør reklame for diverse ulike produkter). Mitt synspunkt er at jeg vil tilby enkel informasjon og at det skal være ærlig.
Det betyr ikke at jeg ikke liker Kameo eller andre tjenester, for det gjør jeg. Jeg har bare ikke lenger et samarbeid med de. 🙂

Nå i høst vil det bli en del fokus på crowdfunding på bloggen. En av grunnen er fordi jeg synes det er utrolig givende å investere direkte i mindre bedrifter. Og den andre er fordi jeg har startet et samarbeid med Kameo!

Bærekraftige investeringer og utlån til gründerkvinner

Det begynte med at jeg sendte en mail til daglig leder i Kameo angående plattformen. Som en tall-nerd og nå også en crowdfunding-nerd så jeg forbedringspotensiale hos Kameo. Mottakelsen på min mail var overveldigende positiv og jeg ble invitert til å bidra til å forbedre plattformen. Et prosjekt som vil starte før nytt år.
Under min dialog med Kameo har jeg fått høre om de spennende prosjektene de skal få i gang ut over høst. Det vil bli mer fokus på bærekraftige investeringer og også utlån til selskaper drevet av kvinner.
Du visste kanskje ikke at en tredjedel av alle selskap blir startet av kvinner. Men at kun 2 % av kapitalen som investeres i nye selskaper i Norden går til kvinnelige gründere?

Sånn har det vært i mange år, men jeg har tro på at med hjelp av crowdfunding kan vi småsparere være med på å forandre mønstret.

Intervju med Linn Hoel Ringvoll, daglig leder i Kameo

Ut over høsten vil du her på bloggen finne interessante artikler og mer dyptgående informasjon om crowdfunding. For noen uker siden intervjuet jeg Linn Hoel Ringvoll som er daglig leder i Kameo og styreleder i Norsk Crowdfunding Forening. Det vil bli lagt ut som et eget blogginnlegg, og jeg vil dessuten lage en Q&A med Linn litt senere i høst.

Har du lyst å investere gjennom crowdfunding?

Kort fortalt er crowdfunding et investeringskonsept hvor du låner ut et valgfritt beløp til selskaper. Hos Kameo kan du investere fra 500,- per lån.
Noen ganger trenger selskapene kapital for å gjennomføre et prosjekt, eller for å ansette nye medarbeidere. Du får en fast rente på beløpet du låner ut, og tidshorisonten er ofte mellom 12 og 24 måneder.

For deg som er interessert i å starte med investeringer i med crowdfunding kan du gå direkte til Kameo og registere deg som ny investor.
Det som trengs for å bli investor er navn, epost, fødselsnummer, adresse og telefonnummer. Kameo trenger dessuten et kontonummer de kan overføre renter og avdrag til.
En av fordelene med å investere i crowdfunding gjennom Kameo er at du kan legge inn bud på prosjekter i Norge, Sverige og Danmark. Det gir en god spredning, og det er like enkelt å investere uansett hvilket land selskapet befinner seg i.

Hvis du ønsker mer informasjon finner du alt jeg skrevet om crowdfunding her.

Leave a Reply