Crowdfunding,  Økonomi

Jeg starter samarbeid med Kameo!

Et nytt samarbeid med Kameo

Reklame//
Dette er et innlegg med en affiliate link til Kameo. Det betyr at hvis du ønsker å bli investor hos Kameo og benytter deg av linken vil jeg få en liten sum av Kameo. Jeg anbefaler og gjør reklame kun for relevante økonomiske produkter. Og investering i crowdfunding kan jeg virkelig gå god for. Jeg har selv nærmere 30 lån, og stor interesse for utlån til små bedrifter. Hvis du velger å bruke linken vil det selvfølgelig ikke koste deg noen ting.

Nå i høst vil det bli en del fokus på crowdfunding på bloggen. En av grunnen er fordi jeg synes det er utrolig givende å investere direkte i mindre bedrifter. Og den andre er fordi jeg har startet et samarbeid med Kameo!

Bærekraftige investeringer og utlån til gründerkvinner

Det begynte med at jeg sendte en mail til daglig leder i Kameo angående plattformen. Som en tall-nerd og nå også en crowdfunding-nerd så jeg forbedringspotensiale hos Kameo. Mottakelsen på min mail var overveldigende positiv og jeg ble invitert til å bidra til å forbedre plattformen. Et prosjekt som vil starte før nytt år.
Under min dialog med Kameo har jeg fått høre om de spennende prosjektene de skal få i gang ut over høst. Det vil bli mer fokus på bærekraftige investeringer og også utlån til selskaper drevet av kvinner.
Du visste kanskje ikke at en tredjedel av alle selskap blir startet av kvinner. Men at kun 2 % av kapitalen som investeres i nye selskaper i Norden går til kvinnelige gründere?

Sånn har det vært i mange år, men jeg har tro på at med hjelp av crowdfunding kan vi småsparere være med på å forandre mønstret.

Intervju med Linn Hoel Ringvoll, daglig leder i Kameo

Ut over høsten vil du her på bloggen finne interessante artikler og mer dyptgående informasjon om crowdfunding. For noen uker siden intervjuet jeg Linn Hoel Ringvoll som er daglig leder i Kameo og styreleder i Norsk Crowdfunding Forening. Det vil bli lagt ut som et eget blogginnlegg, og jeg vil dessuten lage en Q&A med Linn litt senere i høst.

Har du lyst å investere gjennom crowdfunding?

Kort fortalt er crowdfunding et investeringskonsept hvor du låner ut et valgfritt beløp til selskaper. Hos Kameo kan du investere fra 500,- per lån.
Noen ganger trenger selskapene kapital for å gjennomføre et prosjekt, eller for å ansette nye medarbeidere. Du får en fast rente på beløpet du låner ut, og tidshorisonten er ofte mellom 12 og 24 måneder.

For deg som er interessert i å starte med investeringer i med crowdfunding kan du gå direkte til Kameo og registere deg som ny investor.
Det som trengs for å bli investor er navn, epost, fødselsnummer, adresse og telefonnummer. Kameo trenger dessuten et kontonummer de kan overføre renter og avdrag til.
En av fordelene med å investere i crowdfunding gjennom Kameo er at du kan legge inn bud på prosjekter i Norge, Sverige og Danmark. Det gir en god spredning, og det er like enkelt å investere uansett hvilket land selskapet befinner seg i.

Hvis du ønsker mer informasjon finner du alt jeg skrevet om crowdfunding her.

Leave a Reply