Fondsparing,  Økonomi,  Privatøkonomi,  Sparing,  Uncategorised

Hva drømmer du om?


Hva drømmer du om?

HVA DRØMMER DU OM?🤩

Drømmer er fantastiske, spesielt når de blir virkelighet! Jeg drømmer om å reise til Australia og på safari. Og det skal bli noe av!
Siden i fjor sommer sparer jeg penger hver måned i fond i Kron. Kontoen kaller jeg «Australia 2025», og nå står det 34 271 kr der. Og på én dag har den steget med 398 kr. Ser du det røde området på bildet nedenfor? Det var under den store dippen i våres. Da gikk fondet nedover og gevinsten ble til tap. Men jeg fortsatte å spare, og det har vist seg å være lønnsomt.

Solid oppgang

Totalt har pengene mine økt med 10,6 % siden jeg startet å spare for 441 dager siden. Og det aller første innskuddet mitt har økt med 16,6 %.

Pengene vil vokse år etter år

Om 5 år kan jeg forvente å ha ca 120 000 kr på kontoen, og det holder forhåpentligvis til en reise Down Under. Hvis jeg av en eller annen grunn velger å droppe turen til Australia, og heller spare vil fondene bare stige i verdi. Sparer jeg 1 000 kr hver måned vil jeg kunne forvente å ha 650 000 kr i dette fondet om 20 år. Tenk alle drømmene som kan realiseres med den summen penger! Samtidig er drømmen om Australia verdt å bruke penger på.

Jeg drømmer om safari

De siste 25 årene har jeg drømt om å dra på safari. Men har jeg gjort noe med den drømmen? Nope…

Helt til for cirka fire måneder siden! Da tok jeg en «kjempestor» beslutning som forandret ALT! Hva det var lurer du kanskje på?

Jeg satte opp et automatisk trekk på 500 kr per måned til en ny sparing i Kron.
Den fikk navnet «Safari 2030», og om jeg gjør INGENTING de neste 10 årene, og lar sparingen stå så blir det 50-års feiring på savannen for min del.

Så enkelt, og så gøy å sjekke utviklingen noen ganger i uka!

Info om Kron

For deg som lurer litt på hva Kron er kan jeg fortelle at det er en sparerobot. Altså en mellomting mellom aktive og indeksfond kan man si. Indeksfond hos Kron koster mellom ca 0,24 %, og er prisgunstig.


Kron mener at det vil lønne seg å investere hos de i stedet for i vanlig indeksfond. Fordi de bruker en sparerobot til å finne riktige fond over tid. Du kan selvfølgelig også spare i andre fond enn indeks, som for eksempel teknologifond eller bærekraftige fond. Prisen bestemmes ut i fra hvor mye penger du har investert. Eksempel ser du nedenfor. Har du 10 000 kr i Kron vil et aktivt fond koste mellom 0,89 – 1,16 % før skatt. Har du større sum blir gebyret lavere.

Sparetest

Når du blir kunde hos Kron tar du en sparetest. Den gir deg svar på følgende ting:

Ut ifra det settes det opp en spareplan, og så er du i gang. Minstebeløpet er 300 kroner hvis du sparer hver måned, eller 1 000 kroner som en engangssum.

Oppdateringer og fin grafikk

Når det skjer noe som påvirker børsene rundt om i verden sender Kron ut nyhetsoppdateringer. De er korte og enkelt forklart, og noe ingen andre fondtilbydere har. Kron er en enkel måte å spare i fond på. Med fin grafikk som gjør det ekstra motiverende å spare. Spesielt når du ser cirka hvor mye du kan forvente ha i fond om 5, 10 eller kanskje 20 år.

Hva drømmer du om? Nå målene dine!

Hva drømmer du om?
Kanskje når du målene raskere enn du tror når du først setter i gang og sparer!

Relaterte innlegg

Ja det er trygt å spare i fond! Er du ikke helt overbevist om fond er trygt? Her sammenligner jeg banksparing og fond. Gjett hva som gir best avkastning!

Leave a Reply