Økonomi,  Økonomisk frihet,  Privatøkonomi

Nei, jeg gjør ikke reklame for forbrukslån!

Derimot gjør jeg reklame for ting som kan forbedre økonomien din

Reklame//
Det kan virke rart å begynne et innlegg med at jeg ikke gjør reklame for forbrukslån, og samtidig gjøre reklame for andre ting. Jeg mener jeg har ryggen fri, for akkurat disse tingene er noe jeg kan stå inne for. Og som kan forbedre økonomien din. I dette innlegget finner du sponset link til Nordnet og Kameo. Og dessuten reklamelink for boka “Fra rotterace til ekornlykke”. Jeg er stolt oversetter av denne økonomiboka skrevet av Oskar og Maribel Lindberg, som handler om hvordan de klarte å spare nok til å gå i pensjon før de fylte 40 år!

Fra tid til annen kommer det en forespørsel om jeg har lyst å samarbeide eller gjøre reklame for forbrukslån.
Svaret er alltid NEI.
Det er en veldig enkle grunn til det. Jeg vil ikke bidra til at andre får dårlig råd. Og hvis jeg hadde tatt mot penger for å gjøre reklame for dyre lån med høy rente så hadde det gjort vondt i meg. Hvorfor skal jeg tjene penger på at du går i minus? Det føles bare så feil. Jeg har tidligere skrevet om mine retningslinjer for sponsing og reklame.

Og det står fast.

Mitt bidrag på Lev Mer er å gi deg tips til hvordan du kan få bedre råd, ikke hvordan du skal sette deg i gjeld og skape en verre situasjon.

Derfor kommer du aldri til å se reklame for forbrukslån på min blogg. Det blir heller aldri reklame for blader, skjønnhetsprodukter eller noe annet innenfor forbruk. For det interesserer meg ikke, og jeg har ikke lyst å tjene penger på at du skal bruke penger.

Sparing og investering gjør jeg reklame for

Det du derimot kan finne her er reklamelinker til Kameo hvor du kan investere i crowdfundinglån, eller hos Nordnet hvor du kan investere i fond eller aksjer. Du finner også reklame for en bok jeg oversatt, som heter Fra rotterace til ekornlykke. Den handler om hvordan forfatterparet gikk fra forbruk til frihet, og lever livet sitt på oppsparte midler i en mindre by i Sverige.

Mitt ansvar som skribent

Hvis jeg ønsket kunne jeg tjent en god del penger på å pushe kredittkort på deg. Men det kommer aldri til å skje. For jeg føler et ansvar. Det er mange som er innom Lev Mer og leser det jeg skriver, og mitt mål er at alt skal være relevant og balansert. Ikke noen artikler om hvordan du tjener deg søkkrik over natta, eller tips om aksjer. Jeg har fokus på langsiktig sparing og investering.

Når vi ser nyheter som at søknader om avdragsfrihet øker på grunn av fler permitteringer så kan ikke jeg bidra til å gjøre reklame om forbrukslån. Det er viktigere enn noensinne å holde styr på lommeboka og bankkontoen, og bygge den opp, ikke ned!

Leave a Reply