Crowdfunding

Hva er Crowdfunding?

Fortydligende:
Tidligere hadde jeg et samarbeid med Kameo, hvor jeg fikk en liten sum for hver ny kunde jeg genererte. Dette samarbeidet er avsluttet. Grunnen til det? Selv om dette hadde vært en klassisk passiv inntekt for min del, så brydde jeg meg ikke om å fornye avtalen. Til dels fordi jeg ikke tjente så mye på det, og til dels fordi jeg har lyst at Lev Mer skal være uavhengig. ( Om du bare visste hvor mange mailer jeg får om samarbeid, hvor det ønskes at jeg skal ha gjesteskribenter på siden, eller at jeg gjør reklame for diverse ulike produkter). Mitt synspunkt er at jeg vil tilby enkel informasjon og at det skal være ærlig.
Det betyr ikke at jeg ikke liker Kameo eller andre tjenester, for det gjør jeg. Jeg har bare ikke lenger et samarbeid med de. 🙂

Hva er Crowdfunding? Og hvordan begynner man å investere? Det og alt annet du trenger å vite om Crowdfunding får du i innleggene jeg skrevet. De er samlet nedenfor. Du kan også søke i kategorifeltet på “crowdfunding” så får du alle innlegg som er relatert til teamet.

Crowdfunding, eller Folkefinansiering, kan være både en investering eller støtte. For eksempel kan en organisasjon starte en innsamling for å få penger til å pusse opp klubbhuset. 
Som investering fungerer det gjennom at du støtter bedrifter som ønsker å ta opp lån for å gjennomføre et prosjekt.

Renten er gjerne mellom 8-12% og risikoen er selvfølgelig høyere enn ved for eksempel banksparing.

I innlegget: Crowdfunding – vanlige spørsmål har jeg samlet fakta om Crowdfunding. Det bør være nok informasjon for å komme i gang å investere. 🙂

I Hvordan du minimerer risikoen med Crowdfunding gir jeg deg flere måter å redusere risikoen på. Og viser hvilken formidler som har lavest mislighold av lån.

I Crowdfunding- hvordan jeg velger investeringer går jeg litt dypere i hvordan jeg ser på hvert eneste prosjekt som ble lagt ut. Her får du gode råd på hvordan du kan vurdere selskaper og prosjekt før du investerer.

Jeg starter samarbeid med Kameo! Høsten 2020 begynte jeg et samarbeid med Kameo. Første prosjekt er intervju av daglig leder Linn Hoel Ringvoll. Kameo skal satse på å få opp utlån til bærekraftige selskaper og også selskaper drevet av kvinner. Noe jeg synes er veldig spennende!

Korona har påvirket økonomien på mange måter. I innlegget Crowdfunding under Korona-krisen. Hva skjer nå? forteller jeg hvordan de første ukene var og hvilken plan jeg hadde fremover.

August 2020 skrev jeg “En oppdatering på mine investeringer i crowdfunding”. Noen av selskapene jeg investert i har tenkt nytt, og et selskap sliter med å betale lånet.

Første lånet jeg investerte i ble tilbakebetalt i september. Og ga meg en høyere avkastning enn planlagt.