Crowdfunding

Hva er Crowdfunding?

Reklame//
Dette er et innlegg med en affiliate link til Kameo. Det betyr at hvis du ønsker å bli investor hos Kameo og benytter deg av linken vil jeg få en liten sum av Kameo. Jeg anbefaler og gjør reklame kun for relevante økonomiske produkter. Og investering i crowdfunding kan jeg virkelig gå god for. Jeg har selv investert i over 30 lån, og har stor interesse for utlån til små bedrifter. Hvis du velger å bruke linken vil det selvfølgelig ikke koste deg noen ting.

Hva er Crowdfunding? Og hvordan begynner man å investere? Det og alt annet du trenger å vite om Crowdfunding får du i innleggene jeg skrevet. De er samlet nedenfor. Du kan også søke i kategorifeltet på “crowdfunding” så får du alle innlegg som er relatert til teamet.

Crowdfunding, eller Folkefinansiering, kan være både en investering eller støtte. For eksempel kan en organisasjon starte en innsamling for å få penger til å pusse opp klubbhuset. 
Som investering fungerer det gjennom at du støtter bedrifter som ønsker å ta opp lån for å gjennomføre et prosjekt.

Renten er gjerne mellom 8-12% og risikoen er selvfølgelig høyere enn ved for eksempel banksparing.

I innlegget: Crowdfunding – vanlige spørsmål har jeg samlet fakta om Crowdfunding. Det bør være nok informasjon for å komme i gang å investere. 🙂

I Hvordan du minimerer risikoen med Crowdfunding gir jeg deg flere måter å redusere risikoen på. Og viser hvilken formidler som har lavest mislighold av lån.

I Crowdfunding- hvordan jeg velger investeringer går jeg litt dypere i hvordan jeg ser på hvert eneste prosjekt som ble lagt ut. Her får du gode råd på hvordan du kan vurdere selskaper og prosjekt før du investerer.

Jeg starter samarbeid med Kameo! Høsten 2020 begynte jeg et samarbeid med Kameo. Første prosjekt er intervju av daglig leder Linn Hoel Ringvoll. Kameo skal satse på å få opp utlån til bærekraftige selskaper og også selskaper drevet av kvinner. Noe jeg synes er veldig spennende!

Korona har påvirket økonomien på mange måter. I innlegget Crowdfunding under Korona-krisen. Hva skjer nå? forteller jeg hvordan de første ukene var og hvilken plan jeg hadde fremover.

August 2020 skrev jeg “En oppdatering på mine investeringer i crowdfunding”. Noen av selskapene jeg investert i har tenkt nytt, og et selskap sliter med å betale lånet.

Første lånet jeg investerte i ble tilbakebetalt i september. Og ga meg en høyere avkastning enn planlagt.